Angående Ollsi-tisdagen

Angående Ollsi-tisdagen

Igår, den 13 oktober firade jag och Jerry våran årsdag. Vi hade inga stora planer för dagen annat än att ta det lugnt och gå på kaffe till Othello (som har en liten speciell betydelse för oss) här i stan. Så det var det vi gjorde, gick på kaffe och hämtade hem lite mat. Sedan på kvällen hade vi planerat att gå till Ollis eller Ollivers Inn (lika som Othello har detta också en liten speciell betydelse för oss, Speciellt tisdag) som det heter. Kom vi dit? Nej.

Nog visste vi att det skulle vara mycket folk ute och det var just därför vi gick redan före klockan elva. När vi kom fram var kön redan jätte lång men vi ställde oss endå sist i kön för att vänta och se om man skulle komma framåt och kanske in till sist. Vi kom framåt men det var bara för att folk som köade framför oss gav upp och gick därifrån. Under de 40 minuter vi köade öppnades dörren EN gång och EN person slapp in.

Okej, detta kunde vara helt okej om det var folk inne på baren. Men detta var inte fallet, det var inte fullt inne så att de pga. det inte kuna släppa in folk. Utan narikkan (eller garderoben som det egentligen heter) var full. Folk hade alltså gått dit, lämnat jackorna och gått därifrån. Ja. Vi gör så ibland på de lite lugnare kvällarna. Vi går till baren och lämnar jackorna, dricker en eller två innan vi går till en liten pub och dricker en till. Det gör vi bara för att det är lite lättare att umgås på en pub men lite bakgrunds musik istället för en bar där musiken dunkar så att man håller på att bli döv. Men vi kommer tillbaka i tid och det är sällan ens lite kö när vi kommer tillbaka.

Jag vet inte vad jag egentligen vill ha ut av detta, jag är helt enkelt besviken. Att folk är så själviska. Att baren inte kommit på detta ennu att det bara förlorar pengar på dethär sättet. Och att det faktist fanns mycket folk som skulle ha betalat för att sippa in och ha roligt men blev tvungen att lämna efter en timmes köande för att baren är halvfull…

Anyway så gick vi till O’malley’s spelade lite tower och kvällen blev riktigt bra i allafall.

Ha de bra!

4 reaktioner till “Angående Ollsi-tisdagen

  1. Jättefin blogg du har med fina bilder, och intressanta funderingar. Väldigt själviskt att människor att lämna sina jackor så andra får ta smällen för det….

  2. Du har så rätt, bra skrivet! Det är synd att folk gör så 😟 Det är synd att de inte är där när det står så många i kön som faktiskt skulle vilja vara där.

  3. Håller med dig – skitjobbigt att så många bara lämnar in jackan och sticker iväg någon annanstans i ett par timmar. (Fast jag måste erkänna att jag själv också har gjort så, när jag var *host* ung och dum.) Jag var också till Ollis igår. Vi hade varit på sitz och kom till Ollis typ 22-tiden. Nästan en och en halv timme tog det innan vi var inne! 😟 Så surt. Man hinner ju tappa feelisen innan man kommit innanför dörren ens.

  4. Det där stämmer så! Vi var också på ollis igår och fick stå och köa i en och en halv timme före vi slapp in! Man tappade helt feelisen och blev nästan helt nykter igen dessutom kallt och man splittrades med sina vänner👎🏼 dessutom var det några som inte alls köade utan gick in med detsamma och slapp in eftersom de kände någon av vakterna, riktigt oschyst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *