Är det en flicka eller pojke vi väntar?

Är det en flicka eller pojke vi väntar?

Idag är jag i vecka 21 ( 20+6) vilket betyder att jag går in i vecka 22 imorgon, lördag. Just nu, när detta blogginlägg publiceras är vi inne på vårat tredje ultraljud. Tidigare har vi varit i vecka 8 för att försäkra oss om hur långt gången graviditeten var och andra gången i vecka 13 för att fastställa ett datum för beräknad födsel. På de tidigare ultraljuden har man alltså tagit mått på hur långt fostret är, kollar att hjärtat slår och att det finns normal mängd med fostervatten.

Idag ska det kollas lite mera än så, olika ben ska mätas och det ska kollas så att vissa organ finns och fungerar, ser något avvikande ut kommer vi få en ny tid. När vi var på detta ultraljud med Neo såg allt bra ut, om jag inte minns fel var det en studerande som gjorde undersökningen. Efteråt fick vi en ändå ny tid för säkerhets skull, för att de hade sett hjärtat lite dåligt. Så vi fick komma tillbaka några veckor senare, det visade sig senare att Neo hade hjärtfel som kunde vara allvarligt.

Jag vet inte om jag är rädd för detta ultraljud eller inte, nu när jag skriver detta kvällen innan känner jag mig rätt nervös. Jag vet att jag inte har någon anledning att vara det, men det är nog något som sitter i från förra graviditeten. Att vara lite spänd, nervös och orolig. För vi vet inte vad vi kommer att se och kommer vi att se något.

Men det jag vet är att jag litar på personalen, att de tar allt på största allvar och kollar upp saker hellre lite för ofta än en gång för lite. Så jag känner att vi är i trygga händer vad som än sägs på detta besök.

Och vet ni, nu får vi förhoppningsvis också reda på om det är en flicka eller pojke vi väntar på!! Fast efter förra graviditeten litar jag nog mera på min magkänsla än på vad de säger på ultraljudet för skulle vi inte gått på flera ultraljud med Neo hade vi nog blivit riktigt överraskade vid förlossning när det var en liten pojke som tittade ut och inte en flicka som de hade sagt åt oss på ultraljudsundersökningen.

Här har ni en bild på förra ultraljudet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *