Att vänta på ”en till”

Att vänta på ”en till”

Klockan är 4.30 och jag sitter på wc-golvet med Neo på pottan framför mig. Funderar om det är magen eller tänder som bråkar den här gången, kanske har han ont i halsen för han var ju så hes igår… Men hans röst låter bättre redan nu. Neo har varit vaken sedan klockan tre tror jag, jag vet inte. Det jag vet är att Jerry som ska på jobb idag steg upp med Neo redan mycket tidigare än vad jag gjorde. Jerry skickade jag tillbaka och sova för en halv timme sen, så att han ska orka. Jag kan sova idag på dagen.

Jag googlar när närmsta apoteket öppnar, när butiken bredvid apoteket öppnar och när närmsta matbutik öppnar. Funderar på vad som är smartast? Åka tidigare för att bara köpa russin och något annat som kanske sätter igång magen, eller borde jag vänta och samtidigt gå via apoteket och köpa värkmedicin…

De här är exempel på situationer jag inte får prata om mera. Eller jag får prata om dem, men absolut inte låta trött eller missnöjd över dem ”för jag ska ju faktiskt ha en till” som folk ofta så fint formulerar sig. Eftersom jag är gravid och vi ska ha ett till barn (en liten bebis som folk per automatik räknar med att  kommer bli jobbig), så har jag inte rätten att vara trött och missnöjd över situationer. Jag kan inte mera säga att jag hoppas Jerry har fått Neo att sova innan jag kommer hem en kväll, för jag ska ju ha en till.

”Men som alla barn har han bättre och sämre kvällar”

Neo är inte jobbig. Han har sällan sådana här nätter, för att vara ärlig så är det säkert första gången på 16 månader. Första någonsin. Han är heller inte jobbig att lägga och sova för natten, oftast går det riktigt bra. Men som alla barn har han bättre och sämre kvällar. Fast det inte är jobbigt att lägga Neo och sova kan det ändå vara lite skönt att komma hem en kväll när han redan sover. Men det får jag inte tycka som mamma, som en gravid mamma som faktiskt ska ha en till. Som folk tror att de måste påminna mig om: att jag faktiskt ska ha en till, ifall om jag kanske glömt bort det eller om jag kanske kommer ändra mig och inte vill ha en till mera. För det blir extremt jobbigt med en till, det har folk också varit noga med att berätta för mig.

”Snälla, låt mig tycka att vissa situationer är lite jobbigare än andra

Snälla, låt mig tycka att vissa situationer är lite jobbigare än andra. Låt mig prata om föräldralivet och räkna inte med att jag berättar allt. Låt mig få en till utan att göra det till världens jobbigaste grej, för vi vet inte. En till har inte kommit till världen ännu, kanske blir det jobbigt kanske inte. Och om det blir jobbigt, so what. Man behöver inte upplysa om det då heller, hur lätt det skulle vara med bara en.Här är en bild från augusti som @emmasphotpgraphics tog under Neos ettårs fotografering

2 reaktioner till “Att vänta på ”en till”

  1. Jag får också höra kommentarer speciellt då jag säger ens EN jobbig sak. Då påpekar folk att ”jaja snart blir det ännu värre när ni har en till”. Får. Typ. Stärv.

    1. JAA alltså ja förstår int, kanske man sku kuna vara lite peppande i di jobbiga situationerna då iställe om di endå vet man ska få en till å de kan bli ”mycket jobbigare då” ?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *