Bebis uppdate

Bebis uppdate

Det enda jag har berättat åt er här på bloggen är ju att jag är gravid och inte så mycket mera än det. Men i kväll tänkte jag faktiskt ge er en litet update hur det ligger till, när det är beräknat, hur jag mår och vem det egentligen är som ligger där inne och väntar.

Jag kan börja med att reda ut frågan om det var planerat? Ja. Jag har haft hormonspiral och eftersom det sägs att det kan vara lite svårare att bli gravid efter att man haft en såda så bestämde vi oss att ta ut den i november. Jag räknade endå inte med att bli gravid före våren efter allt jag hört och läst om hur länge det kan ta att bli gravid efter att man tagit ut hormonspiralen. Så fel jag hade. Vi plusade i december.

Beräknat datum är 23 augusti, alltså idag om 51 dagar. När vi gick till vårat fösta ultraljud för att se vem det är som ligger där inne motsvarade fostrets storlek veckorna nästan exakt och allting såg bra ut.

När vi sedan var på ultra igen i vecka 22 så tyckte läkaren redan då att det såg ut som en stor bebis. Vi frågade då också om det såg ut att vara en pojke eller flicka som vi väntar på. Min magkänsla hade hela tiden sagt att det är en pojke, det bara kännde så, men läkaren säger det ser ut som en flicka samtidigt som jag tänket ”Nej, de kan inte vara.” Den andra ultraljuds bilden ni ser är bilden vi fick med hem då… Inte speciellt vacker. ”Om man använder fantasin lite kan man nog se ett ansikte… ögon, haka och axel” som läkaren sa åt oss när hon printade ut bilden,

Jag har mått väldigt bra under hela graviditeten bortsett från sjuk rygg och höfter som redan började efter vecka 10 någon gång och detta är just orsaken varför jag nu är sjukskriven. Jag kan röra mig, sitta ligga och stå men jag orkar helt enkelt inte jobba stående i 7 timmar om dagen.

Nu idag vecka 33 (32+5) har vi igen varit på ultra, av en och annan orsak vill de följa upp graviditeten lite extra just nu. Så vi passade på och frågade om det såg ut som en flicka eller pojke denna gången. Vet nu vad! Jag hade rätt. Idag syntes det klart och tydligt att det var en liten och super vild pojke som ligger där inne och väntar. Idag som på de andra ultraljuden ( vi har varit på sammanlagt 5) syntes det att bebisen var stor. Lillkillens storlek motsvarar 35 veckor och uppskattas väga 2500g redan. Mitt SF-mått var också ganska stort, senast vi var vid rådgivningen 31.5cm vilket betyder att det gör över översta kurvan ”som är normlat”.

Men vi mår bra och det är det som är huvudsaken eller hur? 🙂

4 reaktioner till “Bebis uppdate

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *