Börjar läsa på gymnasiet ?

Börjar läsa på gymnasiet ?

När jag gick ut högstadiet gjorde jag valet att inte börja gymnasiet utan på en yrkesutbildning. När jag tre år senare fick medieassistent examen gjorde jag valet att ta ett mellanår. Jag hade förstås blivit varnad för att ta ett mellanår eftersom ett ofta blir till flera. Fyra mellanår senare sitter jag här och har för 20 minuter sedan skickat in en anmälan till Aftis.

I höst ska jag börja läsa på gymnasium. En del av mig kan känna att jag nu dragit vatten över huvudet, hur i hela friden ska jag klara av att läsa till studenten och ännu till på distans?

En av de största orsakerna att jag valde bort gymnasiet efter högstadiet och yrkeshögskolan efter yrkesutbildningen är pga. mina läs- och skrivsvårigheter. Så tanken att börja läsa i höst känns verkligen inte lätt.

Men eftersom jag redan har en yrkesutbildning kommer jag få läsa så mycket eller lite kurser jag vill och känner för. Men jag känner mig nu (eller om 4 månader när det på riktigt börjar) redo för att ta mig an denna utmaning nu när jag har både ork och tid. Jag antar att mycket handlar om att träna upp mina läsvanor igen och så länge motivationen finns tror jag nog det kommer att gå bra fastän tanken på att läsa känns rätt jobbig.

3 reaktioner till “Börjar läsa på gymnasiet ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *