Budget julklappar #1

Budget julklappar #1

Tänkte dra igång en liten serie på bloggen: Budget julklappar! Snabba, billiga och lätta att fixa. Först ut är pepparkaksgranar! Håll utkik för flera tips.

Tidigare skrev jag att jag inte kommer att köpa några julklappar i år. Men när julen närmar sig vill man ändå ge bort något åt nära och kära. Igår kväll medan vi kollade självstendighetsbalen bakade jag och mamma massor med pepparkakor. Sammanlagt fick vi ihop tre stora granar och tre små. Med snabb matte blir det ca. 90 stycken + lite extra.

Mamma hade köpt pepparkaksformar som var gjorda för just granar, här hittar ni dem(LÄNK ) Sätt innehåller 10 formar och man behöver två pepparkakor av en form för att få ihop en pepparkaksgran. Annars blir den rätt så låg och konstig (vi testade).

Detta är en super lätt och trevlig gåva att ge bort och kostar inte alls mycket. Det är också ganska säkert att mottageran gillar den, för nästan alla gillar väll pepparkakor?

Degen slängde mamma ihop själv men det fungerar absolut lika bra att köpa färdig. Formar behöver du heller inte köpa om du inte vill, du kan rita egna, 10 olika storlekar av femuddiga stjärnor. Jag dekorerade den med egengjord kristyr, (den färgade köpte jag färdig, dr oetker hade 4 pack som passade perfekt för att tex skriva en liten hälsning med). Jag köpte också 4 pack silvrigt strössel. Nu ska dessa in i cellofan innan de ges bort.

Dessa behöver inte alls bli dyra, eller avanserade. Gör som du själv tycker! Använd din fantasi.

Ps. Vill du inte ha strössel på så kan du sikta över lite florsocker så det ser ut som snö!

4 reaktioner till “Budget julklappar #1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *