En dag på observasion vid akuten, var det en allergisk reaktion?

En dag på observasion vid akuten, var det en allergisk reaktion?

Tänk er känslan.

Ni stiger upp kl. 5 på morgon för att ta en burana, eftersom det bultar i huvudet och migrän är antagligen påväg. Sen somnar ni om lite före kl. 6. Allt bra, huvudet tar inte lika sjukt mera och ni är heller inte lika törstiga som när ni vaknade.

Väckarklockan ringer, Ni snoozar, inte bara en utan några gånger för mycket. Det känns konstigt i ansiktet, lite uppsvullet. Som om man varit ute och druckit lite alkohol dagen före. När ni sedan stiger upp och kollar er u spegeln. Jag kan lova att mina ord antagligen var WTF!

Det ser ut som att man varit och gjort en misslyckad plastikoperation under natten, lite för mycket och lite för ojämt med botox i läpparna. Det var det som hände mig i morsse.

Jerry skjutsade mig till hvc, lite efter kl. 8, därifrån de skickade remiss till akuten. När jag kom till akuten lagade de mig direkt till observation. Eftersom det var runt munnen och man inte vet om jag kommer få andningssvårigheter.

Där låg jag i 4 timmar, fick prata med en läkare, fick kortison och antihistamin.

När de släppte iväg mig hem hade svullnaden gått ner lite, inte mycket me lite. Men det varken känndes eller såg ut som att min övreläpp höll på att spricka vilken sekund som helst.

Nu är jag hemma, har varit det sedan halv två när jag slapp hem eftersom jag blev sjukskriven idag, otroligt trött men det känns bra, får se om vi hittar orsaken till detta. Har jag blivit allergisk mot något, eller är det något annat son ligger bakom?

7 reaktioner till “En dag på observasion vid akuten, var det en allergisk reaktion?

  1. Om du läser min blogg så ser du hur jag såg ut i morse. Kom inte läkarna vid akuten fram till vad som hänt dig? Verkligen en chock att vakna upp och inte känna igen sig i spegelbilden. Hoppas du börjar må bättre snart! Min svullnad har gått lite ner och nu äter jag kortison och antihistaminer i nån vecka. Fick det i iv-dropp igår.

  2. Jo jag läste igår… Usch då. Och nej dom vet inte vad det beror på , men allergi tror dom att det är… Så de skulle skicka en remiss till hudsjukdoms polikliniken eftersom jag har besvär med nässelutslag också… :/ hoppas du mår bättre! 😊

  3. Hej! Skrev åt caroline också igår (på det länkade inlägget i Facebook) Att jag också drabbats av sånt där angioödem några gånger. I mitt fall fick jag samtidigt också nässelutslag. När jag fick rätt medicin blev det bättre efter några dagar, men fortsatte klia ganska länge. Mitt ansikte svällde som carolines men min pappa har fått samma läppreaktion som du. Han såg ut som homer simpson faktiskt, det var värre än ditt för hela hakan svällde så det blev sådär galet "apaktigt" Stackarn, vi trodde nog läpparna skulle spricka också, och dricka kunde han inte utan vi fick hälla i honom med tesked och tillslut lyckades han med sugrör få i sig vätska. Det var jul och vi var i skärgården men hade telefonkontakt med läkare hela tiden. Kortison fick han ta, det hade han som tur var hemma och i värsta fall kan man ta Kyypakkaus om man inte har annat till hands…
    jättejobbigt i alla fall och supersvårt att spåra orsaken!

  4. Jag hade också tagit burana pga magontkvällen före jag vaknade upp sådär. Men det kan ju bero på mycket, ansiktsmasken om det fanns nåt i den jag inte tålde, kylan eller det att jag har varit flunssig länge ochdå haft sämre immunförsvar. Ingen som vet, förutom att det håller på att bli bättre nu. Fortfarande något svullen med brännande och kliande hy, men inte alls lika hemskt som igår morse. 😊

  5. Tack för din kommentar. Jo de saatt det är svårt att veta vad det beror på, men det kan vara buranan jag tog i morsse. Men jag har ju också haft nässelutsalg över hela kroppen i över en måndag nu och de har bara sakt att håller det på i 2 månader måste jag tillbaka till hvc… Så är det något annat ja är allergisk mot eller är det buranan. Har också haft länge problem med magen som jag tror berorpå mjölk… så kanske det kav vara det också… ingen vet. Nu väntar jag bara på brev från sjukhuset för vidare utredningar 😊

  6. Jag hade en gång en liknande reaktion. Läpparna var svullna och ömma då jag vaknade. Var inte sådär hemskt dock. Detta var i maj. Försvann då jag slutade anvönda mitt favorit läppomada som innehöll nån frukt..var antagligen en korsreaktion på den frukten och pollen 😊 men creepy då man inte vet orsaken :s

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *