Flicköga blommar på gården

Flicköga blommar på gården

I somras när jag skulle ta och rensa lite i rabatten slutade det med att jag rev upp allt. Vi hade ju äntligen köpt lägenheten och nu fick vi göra vad vi ville på våran gård. Så jag rev upp allt. Det jag inte tänkte på då var att det skulle vara extrem torka hela sommaren så att plantera nytt och att så ny gräsmatta skulle inte vara det lättaste.

Inte visste vi vad vi ville ha i rabatten heller när vi gick in på blomtorget och började kolla oss runt. Nått simpelt ville vi ha. Vi hittade bland annat dessa blommor, Flicköga som de heter. När vi köpte dem var de rätt så små och när vi planterade dem torkade de nästan bort. Inte heller hade vi läst på om när de blommar, om de gillar sol eller skugga och hur mycket vatten de behöver. Men de är nog säkert de bästa av alla blommor som vi köpte hem. Fast de höll på att dö fick de liv igen och de har blommat i tre eller fyra omgångar.

Vi hade verkligen tur för de har trivts jätte bra på våran gård. Och de har faktiskt ännu knoppar så de ska nog blomma ett tag till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *