Graviditets symptom – Foglossning

Graviditets symptom – Foglossning

Många frågar ofta hur jag mår med tanken på att jag är gravid. Det som de ofta undrar om jag har haft mycket illamående och spytt mycket. Jag tackar de högre makterna för att jag inte gjort det! Likadant som förra graviditeten är mina ”graviditets symptom” ganska obefintliga. De första veckorna hade jag ingen matlust, sen kom tröttheten och nu känner jag mig nästan inte ens gravid längre. Som tur är det en väldigt vild en i magen som ofta meddelar att hen nog finns där.

Men foglossningar, det har jag.

När jag var gravid med Neo fick jag ofta sjukt i ryggen och höfterna när jag stod på jobbet, när jag tog upp det vid läkaren fick jag till svar att jag inte kan ha foglossningar ännu men att om det blev allt för jobbigt skulle jag köpa ett stödbälte. Jag var bara gravid i ca. 18 veckor då och jag kan meddela er om att det inte blev bättre utan slutade med att jag fick sjukskriva mig efter semestern i maj ( när jag hade lite över 30 veckor), det beräknade datumet jag i slutet på augusti.

Nu när jag började jobba igen hade jag redan 16 graviditetsveckor. Och ja, jag får extremt sjukt i höfter och ben. Som blir jag sjuk först när jag kommer hem från jobbet och sätter mig ner för fösta gången på 7 timmar. Sen slipper jag inte upp på flera timmar eftersom det tar så sjukt. Det är nog också orsaken till att dagarna känns så korta för tillfället, jag jobbar och sen sitter jag i soffan och hoppas på att hinna komma upp på benen igen innan det är läggdags. Som tur jobbar jag endast deltid så att jag hinner återhämta mig mellan mina skift.

Som tur tycker Neo också om att mysa ibland.

Mera om foglossning kan du läsa här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *