Hembakade fastlagsbullar och fint besök

Hembakade fastlagsbullar och fint besök

Igår var det nattskift som som stod på schemat, så idag har jag lidit av den ökända ”subi-krapula” som vi så fint kallar det på jobbet. Dagen efter nattskiftet känns det alltid som att man har baksmälla… När jag idag på facebook, på Finlandssvenska bloggare hittade ett inlägg där någon bakat fastlagsbullar var min första tanke var att jag också vill.

Så det blev en liten vända till butiken för att handla det vi inte hade hemma. När jag sedan började baka lagade jag degen på en halv liter, så att jag också kunde baka lite örfilar som det så fint heter på finlandsvenska. När jag var i full gång kom jag på att jag inte äger någon kavel… ingen pensel att pensla bullarna med eller någon elvisp att vispa grädden med.

Som kavel fick jag använda en tom flaska som jag tvättade och grädden fick jag vispad på bara några sekunder i min Magic Bullet som jag fick av mamma i födelsedag i fjol.

Så jag bjöd in mamma och mina bröder på bulle och kaffe ikväll. Själv är jag nöjd med resultatet och fick också höra att jag lyckats. Så det kanske inte var första och sista gången jag bakar bullar själv.

En reaktion till “Hembakade fastlagsbullar och fint besök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *