Hur mycket ledigt får man under sin mammaledighet?

Hur mycket ledigt får man under sin mammaledighet?

Ja. Det är skönt att vara hemma men att man är ledig vet jag inte något om. Att vara hemma med ett litet barn är ett heltidsjobb som man inte kan gå hem från på eftermiddagen, så jag är glad att vi har möjlighet att vara hemma med våra små för ingen eller inte jag iallafall skulle nog klara av två heltidsjobb.

Men vad är det som tar så mycket tid och energi kan man fundera. För det första ska både jag och bebis äta flera gånger, det ska kläs på och bytas om några gånger under dagen. Det ska badas och bytas massor med blöjor. Självklart sover bebisen en eller några gånger om dagen vilket betyder fritid för, men fritid betyder inte att kolla film och ta det lugnt utan på fritiden ska man hinna städa, tvätta och diska och allt annat som är nödvändigt för att ens liv och boende ska gå runt.

Jerry har nu varit pappaledig en vecka och idag när jag kom hem från mitt arbetsskift får jobbet säger han ”Hördu jag har varken hunnit eller orkat göra något här hemma idag” Vilket självklart är okej för under detta året jag var hemma har jag nog hunnit säga så också ett x antal gånger jag tror han kanske inte tidigare riktigt förstått när jag sagt att jag inte just orkar och hunnit.

För det är så man tar ledigt från sin så kallade ledighet men likadant som på ett ”vanligt” jobb, tar du ledigt måste du också arbeta in de timmarna. Och det är ju förstås inte möjligt att få in mera timmar på ett dygn så helt enkelt måste man jobba dubbelt så snabbt och mycket en annan dag.

I november lämnar jag på vårdledigt för att få bara hemma och ta hand om lillkillen vår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *