Influensa trots vaccin?

Influensa trots vaccin?

När man äntligen trodde att förkylningen var över, ja då bryter den ut på riktigt. Så nu ligger vi med Neo i ett isolerat rum på barnavdelningen på Vasa Centralsjukhus med både krupp och influensa.

I slutet av förra året fick jag och Jerry vaccinera oss, eftersom Neo hör till riskgrupp men inte själv ännu får ta influensavaccin. Eftersom vi valde att vaccinera oss fungerar vi nu som ett ”paraply” åt Neo. Blir vi inte sjuka, är risken liten att Neo blir sjuk. Trodde vi.

För ett tag sedan fick jag veta att en kompis bror ( han har diabetes och vaccinerad för att han hör till riskgruppen) hade hamnat in på sjukhus. Ingen visste riktigt varför han var så sjuk, för han var ju vaccinerad. Men det visade sig då att detta influensa vaccinet vi får endast hjälper mot 3 av 4 sorters influensa. Han hade influensa B. Vaccinet hjälper inte mot influensa B. Detta är endast för att staten sparar in. Nu har jag inga pålitliga källor utan detta är bara saker jag fått berättat för mig. Men ändå, trist hur som helst. Här (KLICK) länkar jag till THL om du vill läsa mera.

Jerry har varit sjuk i en vecka. Feber, hosta, snuva och sjuk hals.

Nu har Neo haft feber fem dagar och idag första dagen utan. Han har svårt att andas och att äta fast mat pga krupp, hosta och slem. Antagligen smittad av Jerry som också är sjuk. Neo fick influensa B.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *