Kan man undvika julstressen?

Kan man undvika julstressen?

Idag är det 4 veckor och två dagar kvar till julafton. En månad. Många har antagligen låtit julen smyga in i sitt hus redan i form av tomtar och ljus. Många har också säkert druckit årets första glögg och ätit julstjärnor och pepparkakor. Jag brukar försöka övertala mig själv att jag gillar julen. Men det gör jag inte. Jag klarar inte av stressen innan jul som leder till att när allt släpper på julafton känns allt ändå bara jobbigt.

I år har jag bestämt mig för att inte köpa några julklappar för att ta bort ett stress moment. Egentligen älskar jag att köpa julklappar. Men i år tänker jag inte göra det, vilket är en sak mindre att tänka på

En annan sak som är annorlunda i år från alla andra jular är att vi nu är en liten ny familj som firar jul. Jag, Jerry och Neo. Vi har inga planer ännu, och vi vet inte ännu när och om vi ska hälsa på resten av släkten på jul. Detta borde också vara ett stressmoment för mig, eftersom jag inte klarar av förändringar. Helst ska allt var som förr, och helst ska jag veta exakt vad som händer och när, redan länge på förhand.

​Det slutar antagligen med att jag bakar eller hittar på andra lätta julklappar man kan göra själv som jag ger bort med ett litet julkort. Vi hälsar antagligen också på min familj och Jerrys familj en sabb sväng på julafton och sen kommer vi hem och tar det lugnt hela kvällen. 

2 reaktioner till “Kan man undvika julstressen?

  1. Jag är lite likadan på den punkten, jag vill helst kunna planera och veta hur och var jag ska fira 😊 Ja bara ca 1 månad till jul, fattar inte vart tiden tagit vägen .. 😉 SV. Kul att du delade med dig av dina åsikter, roligt veta vad andra tycker om sånt 😊 Hoppas Du får en fin lördag 😊 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *