Kom vintern redan?

Kom vintern redan?

Först var sommaren dålig, sedan var hösten dålig och vet ni vad? Det kommer vintern antagligen också att vara.

Om det är något jag stör mig på så är det när folk klagar på vädret. Vi bor ändå i Finland och det är inte alls konstigt att vädret är sådant som det är. Jag förstår att då våren var lång, sommaren kort och hösten regning att det orsakat massor med problem och stress för jordbrukare. Det gör jag faktiskt. Men det är inte de som stör mig.
Det som stör mig är negativiteten. Vet inte hur måga jag såg på Snapchat och Instagram som klagade över att snön har kommit. Kan vi inte i stället se det från sen possitiva sidan? Det var ju faktiskt några fina och varma höstdagar och vi fick ens se lite snö i år! För i slutändan är vi ledsna när det inte är någon snö på vintern. Med snö på marken känns det dessutom ljusare på kvällen eftersom då är inte marken också svart.
Min poäng är att vi har större saker att oroa oss och vara ledsna över. Att klaga på detta i socialamedier känns för mig som onödig negativitet. Kan vi inte kolla ut och se hur vackert det är i stället och vara glada över det vi får?
Ps. Rönnen bär bara en börda. Mycket bär = lite snö.

Puss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *