Kommer jag fortfarande gå distansgymnasium som tvåbarnsmamma?

Kommer jag fortfarande gå distansgymnasium som tvåbarnsmamma?

Som jag tidigare skrivit (LÄNK) bestämde jag mig för att nu i höst börja läsa på Aftonläroverket i Vasa. Jag har sedan tidigare en yrkesutbildning men ingen student, och nu 13 augusti har jag jobbat fem år på min arbetsplats.

Någon gång i vår bestämde jag mig för att göra lite nytta samtidigt som jag ändå är hemma med Neo om dagarna, så jag anmälde mig till kvälls gymnasium. När jag gjorde detta visste vi inte att jag skulle vara gravid två veckor senare, men planerna har inte ändrat.

”Men hur kommer det gå ihop att studera som höggravid/nybliven tvåbarnsmamma?” Jo allt görs på distans, jag anmäler mig själv till kurserna jag vill läsa, och vet ni vad? Jag behöver inte ens få godkänt i kurserna, jag behöver inte gå kurser om jag inte vill. Jag kan faktiskt lika bra bara gå och skriva ett studentprov. Jag behöver inte ett gymnasiebetyg, eftersom jag redan har ett betyg från yrkesskolan och det är jag inte ute efter heller utan ett studentbetyg.

Nu i period 1 (20.8-5.10) och två (8.10-30.12) kommer jag ta tre kurser per period, detta betyder att jag kommer att ha tre inlämningsuppgifter i veckan att lämna in, vilket jag känner är överkomligt. Speciellt när det inte finns något krav, orkar jag inte kan jag lämna dem och bara kolla på materialet som delas ut. I period 3 (3.1-1.2) kommer jag självklart vila och inte ta några kurser alls! Vi har som sagt beräknat förlossningsdatum 5.1. Sen kommer jag trappa upp det försiktigt och se hur det känns. Hur många kurser kommer jag orka i period fyra vet jag inte kanske en eller två och i period fem kanske två eller tre, sen är det ju redan sommarlov.

Så mina planer har inte ändrats, men jag kommer att ta dagen som den kommer.

Nu de kommande veckorna kommer jag läsa samhällslära, matematik och modersmål!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *