Mina bästa mens tips

Mina bästa mens tips

Jag brukar säga att jag har en ledig vecka i månaden som är fri från menssymptom. Vecka 1 är jag ledig, Vecka 2 får jag svullna och sjuka bröst, Vecka 3 får jag mensvärk och Vecka 4 har jag mens. Ungefär så ser det ut, sen har jag ju galen pms och nuförtiden extremt sjukt vid ägglossning också. Men en vecka får jag njuta!

Idag gick jag in i ”vecka 4”. Jag har alltid haft ganska mycket mensvärk med illamående och så, förr hände det också att jag började spy. Nu skulle jag säga att den inte är som när den var värst, måste jag så kan jag göra saker men helst är jag förstås sängliggande den första dagen.

Så idag tänkte jag dela med mig av mina 10 mens tips! Hur orkar och klar man av mensen lättast.

Tips 1: Ta en filt och bara ta det lugnt

Blöder du en vecka i månaden är du värd att ta det lite lugnt och mysa. Eller ta en powernap, det är nästan ännu bättre!

Tips 2: Drick mycket 

Av någon anledning är jag alltid törstig när jag har mens. Allt annat än vatten går. Börjar må illa om jag dricker mycket vatten när jag har mens och mensvärk.

Tips 3 : Mjukisbyxor

Stora, mjuka och höga. Helst ett par graviditets leggings som går upp över hela magen, det är det skönaste som finns! Köp ett par!

Tips 4: Rör på dig

Fast det är skönt att bara gosa ner sig i värmen under en filt så hjälper det faktiskt nästan bättre att ta en liten promenad eller bara sätta sig och stretcha lite fast det kanske känns jobbigt. Jag lovar, det känns bättre efteråt!

Tips 5: Ät gott

Behöver nog inte kommentera denna punkt. Att äta gott hjälper alltid.

Tips 6: Gör något roligt

Idag gick vi på loppis en sväng bara för att göra nått annat, annars skulle jag not sitta och kolla youtube hela dagen. Där fick jag också röra på min lite.

Tips 7: Kolla film eller youtube halva dagen 

För det är du värd.

Tips 8: Värmekudde

Värme hjälper. Har du ingen vetekudde så fyll en flaska med varmt vatten! Eller gör en egen.

Tips 9: Värkmedicin

Hjälper inget annat är panadol, burana eller ketorin din vän! Ketorin är det bästa jag provat mot mensvärk!

Tips 10: Skaffa en betjänt aka. pojkvän

Haha, okej ta detta med en nypa salt. Men Jerry gör faktiskt allt lättare för mig. Dessutom var han en ängel som hämtade choklad åt mig när han kom hem från jobbet.

2 reaktioner till “Mina bästa mens tips

  1. Värmekudde o alvedon hjälper mot mig denna gång kom förskylningainfluensan samtidigt som mensen har haft snart i 6 dagar bra tips du hade. ( p.s kolla gärna in min blogg ( inte mkt inlägg än men de på g)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *