Nej Jerry sitter inte barnvakt

Nej Jerry sitter inte barnvakt

Jag tänkte ta upp en sak här på bloggen, en sak som egentligen inte är konstig men som får människor runt om kring mej att se väldigt förvånade och överraskade ut. Som ni redan i rubriken läser kan ni ana vad det gäller.

Sen jag blev mamma eller jag rättar mig, sen vi blev föräldrar har ungefär 90% av alla antagit att det är jag som tar hand om barnet och hemmet och Jerry jobbar och klipper gräsmattan typ. När jag är ensam någonstans blir jag ofta frågad om ”Jerry sköter Neo idag” eller omJerry sitter barnvakt”. Och vet ni vad, NEJ han sitter inte barnvakt och om han sköter kan vi diskutera.

Idag är det år 2018, pappor sitter inte barnvakt! Pappor är pappor lika som mammor är mammor. Våran uppgift är att ta hand om och uppfostra vårat barn som vi tillsammans har skapat. Och att olika familjer gör olika är självklart, men jag vill nu fokusera på uttrycken sköta och barnvakt.

För mig sköter nära släktingar som syskon och mor- och farföräldrar. Barnvakt sitter utomstående som vänner, eller dem man betalar för att sitta barnvakt och ta hand om barnet.

Ingen har frågat eller skulle ens fråga Jerry om jag sitter barnvakt, för det är självklart att jag gör om han är ensam någonstans, men varför är det inte självklart att han tar hand om vårat barn när jag är någonstans?

”Oj han både städar och sköter barnet?! Honom ska du inte släppa i första taget!!”

Jag förstår att detta är något gammalt som sitter kvar. Att mammorna ofta tar hand om barnet mera det första året förstår jag, eftersom barnen ofta ammas och detta är något som pappor inte kan göra men ofta delar man på detta också genom att pumpa och pappan får flaskmata.

Och vet ni vad, Jerry var den av oss som bytte den första blöjan på sjukhuset, det var han som höll i Neo första gången och det var han som matade Neo första gången. Det är oftast Jerry som stiger upp med Neo på morgonen och låter mig sova, det är för det mesta Jerry som lägger Neo och sova på kvällen och det är Jerry som stiger upp på natten när Neo gråter.

Och nu är det Jerry som är pappaledig, så är det någon som ”sköter eller sitter barnvakt” är det nog jag i denna familj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *