Om att ha personlig tränare

Om att ha personlig tränare

Den 23 februari skrev jag på ett PT kontrakt på gymmet där jag går. Kontraktet var 6 månader. När jag skrev på kontraktet berättade jag int det för många. Nu har det gått ett halv år och kontraktet gått ut många vet om det.

När jag hade min första träff med min PT gick vi lite igenom vad jag hade för mål och vad jag ville få ut av detta. Mitt mål var endast att gå till gymmet. Jag behövde hjälp med att gå till gymmet, någon som kan hjälpa mig med träningsprogram, kostråd och träna med mig ibland. Jag hade faktist inga förväntningar alls.

I början fick jag en matdagbok där jag skulle skriva ner exakt allt jag stoppade i munnen, vilken tid och ”varför” tex. hungrig, snål, trött, stressad, glad… en vecka skulle jag göra detta. Sedan fick jag feedback. Jag åt alldeles för lite och sällan. Jag gjorde detta även efter några månader och då åt jag tillräckligt mycket mångsidigare fick jag höra.

Vi gjorde också ett muskelkonditions test, jag var så nervös för sist jag gjorde det vet i högstadeit på gymnastiken. Men det gick bättre än förväntat! Vi gjorde en kropps analys och tog mått.

När jag sedan var på sista träffen efter en halv års träning förväntade jag mig inte mycket, jag visste att min vikt hade pendlat fram och tillbaka och det gjorde mig lite nervös, och andra sidan var det inte för att gå ner i vikt som jag skaffat PT. Men jag blev glad över reslutaten.

På sex måndaer hade jag förbättrat mig massor, från 16 till 23 situps på 30 sekunder.

Från 11 till 16 armhävningar på 30 sekunder.

Och från 15 till 21 knäböj på 30 sekunder.

För vissa låter detta kanske inte så mycket, eller så bra. Men vet ni jag är nöjd. Vikt mässigt hade det inte hänt så mycket ca.3 kilogram mindre visade det, och sammanlagt 13 cm försvunnit från min kropp.

Varför bestämde jag mig för att inte göra detta till en stor grej medan det var på gång? Jo, när man skaffar PT känns det som att alla tror jag man skall delta i bikini fitness eller tappa 40 kg. Jag skaffade PT bara för motivation. Sedan så ville jag inte ha sådan press utifrån också, folk som frågar och undrar, eftersom jag redan har galen prestationsångest.

Vill ni ha ett inlägg om hur det går nu när jag ”tränar på egenhand”? Hur min syn på kost och träning ändrats? Upp och nerförsbackar under tiden? För det skriver jag gärna om!

Denna bild har jag tagit en samma dag som kontraktet skrevs.

Bara någon vecka innan sista testet skulle tas.

En reaktion till “Om att ha personlig tränare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *