Om att publicera bilder på sitt barn på nätet

Om att publicera bilder på sitt barn på nätet

I inlägget som jag publicerade tidigare idag pratar jag lite snabbt om att vi gjort valet att inte ladda upp bilder på Neo. Det är också det jag tänkte skriva om lite nu .

Men varför har vi gjort detta beslut, allting händer ju på nätet idag? Jo, jag känner att jag är glad över att det inte laddats upp massor med bilder från då jag var liten som snurrar runt på internet. Skillnaden är förstås att det inte fanns möjligheten på den tilden att ladda upp bilder utan då framkallades bilderna. Men inte spred man runt bilderna då på gatorna heller, så varför göra det nu?

Jag tycker att alla får göra sitt eget val om sina barn och vad de väljer att publicera. Men detta är vårat val, helt enkelt för att visa respekt, Neo kan inte göra egna beslut ännu och därför respekterar vi det tills han själv bestämmer hur han vill.

Det laddas så lätt upp allt möjligt idag, kanske vi inte tänker på följderna. Ni vet med mobbning och sådant sedan när de blir äldre. Och vi vet alla hur jobbigt det var när mamma tog fram fotoalbumet för att visa våra vänner och pojkvänner bilder på oss från då vi var små. Vill vi då att det redan finns att se på nätet för alla?

Det kan hända att jag ändrar mig i framtiden eller att jag laddar upp en bild från något vi gjort tillsammans där man får se honom, det vet vi inte ännu.

Jag kan också håll med om att det är störande för dem som är intresserade över hur han ser ut då jag laddar upp bilder där man ser lite men inte alls mycket. Om jag inte har tänkt visa något, varför skall jag då ladda upp sådant? Jo för han är en del av mitt liv nu och därför syns han också på ställen där jag delar med mig om mitt liv

Detta kan också bli ett problem, måste vi hålla koll på alla som tar bild på Neo och påminna dem varje gång att inte ladda upp bilder där han syns och förklara varför? Eller förstår de som tar bilder på honom att inte lägga upp något utan våran tillåtelse?

För man laddar inte upp en bild på sin vän utan tillåtelse, och Neo har inga egna åsikter ännu så då är det väll vi som bestämmer och oss man frågar om det är okej?

Och till sist vill jag bara tillägga att alla gör sina egna beslut och detta är bara mina åsikter om saker. Vill man ladda upp bilder på sitt barn, så gör det! Vill man göra en egen instagram åt sitt barn? Ja varsågod! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *