Rutiner och egentid med två småbarn

Rutiner och egentid med två småbarn

Nu är det en vecka och en dag sedan vi kom hem från BB, och allt har gått såå bra! Jag förväntade mig faktiskt att det skulle bli ett kaos när vi väl kom hem. Det var ju det folk hade förberett mig på, att Neo skulle bli så svartsjuk och så jobbig när det kommer in ett till barn i bilden som han måste dela våran uppmärksamhet med.

Men vet ni, det är nästan så att jag kan säga att det är lugnare här hemma nu. Vi har fått igång bra rutiner för en perfekt vardag, rutiner som får Neos energi att räcka till exakt. Rutiner som gör att han inte är för trött eller för pigg när det är dags för dagsvilan eller nattsömnen.

Vi har mera ”egen” tid nu än innan vi fick vårat andra barn. Kanske känns det så eftersom vi vet exakt när vi har ”egen” tid och kan planera dagen där efter och ta en liten paus mitt i dagen när barnen sover. Eller kanske är det för att både jag och Jerry är hemma hela dagarna nu när han är pappaledig. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *