Sockerbelastning

Sockerbelastning

I morse steg jag upp redan före klockan sju för att hinna i duschen innan jag skulle vara på hvc klockan åtta. Det var sockerbelastning jag skulle på, och usch vad äckligt det är och ännu värre är det när jag vet att jag blir tvungen att göra det igen om några veckor om det visar normala värden.

För er som inte vet hur en sockerbelastning går till så skall man fasta 12 timmar innan provet (vilket inte var lätt i denna värme). När man sedan kommer till labbet tas det ett blodprov, sedan får man dricka ca två glas sockerlösning som är sådär sliskig och lite tjock i konsistensen. Sen är det bara att vänta, jag fick som tur vara i vilorummet där det fanns en säng, sen ska det tas ett blodprov igen efter en timme och ett efter två timmar. När jag gjorde ett sånt test förra graviditeten gjordes det snabb blodsockermätning också samtidigt som blodprovena så jag visste redan då att jag inte hade graviditetsdiabetes, men inte idag. Så nu får jag vänta till fredag när jag har rådgivningsbesök och läkare för att få veta om jag har graviditetsdiabetes eller inte.

Efteråt svängde jag in hos Emma på morgonmål innan jag styrde hemåt. Och nu i kväll har jag lovat Jerry att spela med honom, dessutom är det hans första dag som pappaledig så han kommer vara hemma nu sex veckor från jobbet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *