Vi väntar barn | Gravid vecka 15

Vi väntar barn | Gravid vecka 15

Min ångest som jag berättade om i gårdagens inlägg (LÄNK) grundar sig inte i ingenting utan jag vet varför den finns. Och det tänkte jag berätta lite mera om nu.

När jag var på efterkontroll för graviditeten med Neo fick jag utskriven en hormonspiral, för jag kände att det var det bästa alternativet för mig. Jag hade ju som sagt haft hormonspiral tidigare och varit riktigt nöjd. Tiden gick och vi hade massor med annat att tänka på och att göra. Hormonspiralen lämnade på apotekshyllan.

För ungefär sex månader sedan började vi fundera på om det snart vore dags att skaffa ett syskon till Neo. ”Det går nog inte lika snabbt som sist vi blev gravida” och ”För mig gör det inget om vi blir gravida igen” var några saker som vi sa och funderade på. Den 14 Januari har jag en anteckning i min bullet journal där det står ” Ett syskon till Neo?”

Imorgon går jag in i vecka 16. Vi har ett beräknat datum på 5 Januari.

Min ångest började i vecka 10 och blev allt större och större. För en vecka sedan när vi bestämde oss för att börja berätta åt våra nära och kära hjälpte det lite, ända till frågorna om hur fostret mår kom. Fostret mår bra vad vi än så länge vet och kan se, risken för att denna graviditet ska bli som den förra är minimalt minimal. ( Läs om förra graviditeten här LÄNK) Vi har varit på två ultraljud redan och hjärtat på lillen slår som det ska. Det är det ända som är huvudsaken.

Man kan ju då fundera på varför denna graviditet ger mig ångest…? Jag är inte rädd för att det ska gå dåligt, och som sagt är risken för att det blir en likadan graviditet som den med Neo är minimal. Men jag hann aldrig ha ångest förra graviditeten och inte heller efter förlossningen eftersom det var så intensivt med alla läkarbesök hit och dit. Det kommer väll nu istället.

2 reaktioner till “Vi väntar barn | Gravid vecka 15

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *